Egyesületünk újabb nagy értékű eszközökkel gazdagodott: a Bátonyterenyei Járási Mentőcsoport tagjaként a mai napon vettük át azt a Volkswagen Amarok típusú gépjárművet, illetve EDR-rádiót, amelyet az önkéntes mentőszervezetek fejlesztését célzó KEHOP-pályázaton egyesületünknek is odaítéltek. Így már sokkal hatékonyabban tudunk vonulni és segíteni az esetleges káreseményeknél. Köszönjük a támogatást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság-nak és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak!

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség idén is pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó-egyesületek (ÖTE), valamint a civil mentőszervezetek részére, melyen idén nagyon jó eredménnyel szerepeltünk. A támogatásoknak hála, összességében kb. 800.000 forint támogatást kaptunk működési költségre, gépjármű felújításra illetve új eszközök képében. Ezen felül 4 tagunk ipari alpinista képzésen vehetett részt további 500.000 forint értékben.

Egyesületünk a bevetések és a képzések között különösen nagy figyelmet fordít a lakosság, főleg a gyerekek tájékoztatására. Igyekszünk minél szélesebb réteggel megismertetni a tűz és balesetmegelőzés módjait, illetve bemutatni nekik, mit tehetnek, ha már megtörtént a baj. Természetesen bemutatjuk egyesületünk és a hivatásos állomány munkáját, feladatait és eszközeinket. Akárcsak a múlt évben, idén is megragadtunk minden lehetőséget, hogy játékos formában megismertessük az előbb felsorolt dolgokat az egészen kicsiktől a nyugdíjasokig, lehetőeg mindenkivel. Ebben az évben 11 alkalommal vettünk részt különböző szabadtéri rendezvényeken, táborokban, iskolákban...

"Egy túrázó a kifordult bokája miatt önerőből nem tudott feljönni a völgyből vasárnap délelőtt Kazáron, a riolittufánál. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a nehezen megközelíthető helyszínről terepjáróval hozták fel a sérültet, majd a mentők ellátták és kórházba szállították őt."