Az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk a veszélyhelyzet kihirdetése óta különböző módokon igyekszik segíteni a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Önkénteseink a civil munkájuk és a tűzoltással és műszaki mentéssel kapcsolatos riasztások mellett több mint 60 esetben kerültek "bevetésre" a mai napig. Szaktevékenységük során 2000 km-t tettek meg és 300 órát teljesítettek. Felkérésre segítséget nyújtottunk a Nógrád Megyei Katasztrófavédelelmi Igazgatóság, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, az Országos Mentőszolgálat, Önkormányzatok, Idős Otthonok, Szociális és a Gyermekvédelmi Főigazgatóság részére. Feladataink itt nem értek véget. Továbbra is eleget teszünk a felkéréseknek, illetve célként tűztük ki azt, hogy eszközparkunkat a lehető legmagasabb szintre fejlesztjük, bővitjük.

Mentőegyesületünk az elmúlt időszakban felkészült a koronavírussal kapcsolatos fertőtlenítő tevékenységek végrehajtására. Ezt a szakmai feladatot felkérésre a Bátonyterenyei Járási Mentőcsoport tagjaként elsősorban a járás területén végezzük. A közterületek, közterületi tárgyak, építmények fertőtlenítéséhez erre a feladatra felkészített gépjárműveken szállított speciális eszközökkel rendelkezünk...

Sajnos igen eseménydús hét van egyesületünk mögött. A legváltozatosabb események során volt szükség a segítségünkre a szabadtéri tűztől elakadt mentőautó mentésén át a közúti balesetig. Rövid összefoglalónk a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról összeollózva alább olvasható.

Nagy megtiszteltetés érte elnökünket, így az egész egyesületet! Büszkék vagyunk rá és reméljük, hogy még hosszú ideig bírja energiával, hiszen Ő tartja egyben, egységben egyesületünket, így vagyunk képesek segíteni, amikor szükséges. Gratulálunk az elismeréshez egy egyesület minden tagjának nevében!


"Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató a szervezet munkájának támogatása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért elismeréseket adott át önkéntes mentőszervezetek vezetőinek, polgármestereknek, a katasztrófavédelemmel eyüttműködő tudományos munkát végző szakértőknek, szervezetek, vállalkozások képviselőinek, köztük Kökény Andrásnak, az Észak-Mátra Speciális Mentő-és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének."