Elesett és mozgásképtelenné vált egy túrázó Mátraszentimre külterületén, az erdőben vasárnap délután. A pásztói hivatásos tűzoltók, és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk önkéntesei siettek a bajba jutott természetjáró segítségére. Miután motoros láncfűrész segítségével megtisztították a belógó faágaktól az utat, kihozták a sérültet az erdőből, és átadták a mentőknek. Bővebben a cikkben található linken tájékozódhat.

Vezetés közben rosszul lett egy sofőr Bátonyterenyén, a Madách úton vasárnap délután. Legifjabb tagtársunk miközben a 21.sz. úton közlekedett észlelte, hogy egy gépjárműben szinte eszméletlen állapotban lévő férfi tartozkodik. Értesítette a 112 segélyhivón keresztül a mentőket, rendőröket, tűzoltókat illetve egyesületünk tagtársait. Rövid idő alatt a helyszinre érkeztünk de az autó belülről zárva volt. Az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei szakszerűen felnyitották az autót majd kivették a sofőrt. Állapotát a lehetőségekhez képest megpróbalták stabilizálni és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Csütörtök este 18.30-kor kaptunk egy hívást a mátraterenyei tó mellett sétálóktól miszerint egy sérült ragadozó madarat találtak a Zagyva folyó partján! A helyszanre érve kiderült, hogy a madár egy bekerített magánterületre menekült. A terület gondnokát telefonos egyeztetés után a helyszínre vittük autóval. Miután bejutottunk az ingatlan területére gyorsan sikerült a madarat befogni és biztonságba helyezni! A Mályi Természetvédelmi Egyesülettől kapott telefonos segítséget ezúttal is szeretnénk megköszönni! A tőlük kapott telefonszámon sikerült felvenni a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és rövid egyeztetés után reggel a sérült madarat átadtuk a Bükki Nemzeti Park Baglyaskői Látogató központ munkatársainak! A madarat vörös vércseként azonosították, sérüléseit áramütés okozta. Állatorvosi ellátás után a Látogatóközpont madárházának a lakója lesz, mivel sérülései miatt sajnos repülni már nem tud. Köszönjük Zoltán a gyors intézkedést!

Már szinte hagyomány, hogy minden évben ellátogatnak egyesületünk tagjai és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a mátranováki iskolásokhoz, ahol tartalmas és kreativ feladatokkal kedveskedünk nekik. Köszönjük a meghívást!