Vidróczki teljesítménytúra a Mátrában !

2017.05.20.-án az Észak-Mátra Mentő Egyesület támogatta eszközeivel, járműveivel és személyi állományával a Bátonyterenyei Városi Sport Egyesület szervezésében zajló túrát.
Hajnali 5 órától társaink a közel 150 gépkocsi parkoltatását segítette a szorospataki DÁTÉ panziónál ahonnan a túrázók elindultak, hogy a gyönyörű, de ugyanakkor kihívásokkal teli távokat teljesítsék a 61/46/31/18 kilométeren.Egyesületünk különböző feladatokat látott el a nap folyamán, mint például: Ellenőrző pont, Egészségügyi pont illetve Frissítő pontjainkon megpihenhettek a fáradt túrázók, akiket zsíros illetve lekváros kenyérrel vízzel, szörppel kínáltunk és a legkisebbeket jutalom csokoládéval is. 
Egészségügyi pontunkon több esetben nyújtottunk segítséget a "feltörte a lábamat", "vízhólyagom lett" illetve kisebb "horzsolásos" esetekben.
Körülbelül 15 óra tájékán kaptuk a "RIASZTÁST", hogy egy elgyengült túrázó bajba jutott és "MENTÉST" kér.
Terepjáró felderítőnk illetve a Mátrát jól ismerő tagtársunk segítségével a megjelölt mentési pontot rövid időn belül megtalálták és a legyengült túrázót lakott területre szállították ahonnan személy gépkocsinkkal a "Bázisra" szállítottuk, közben természetesen elláttuk.
Mindent összevetve jó hangulatban telt a nap és sok érdekes embert megismerhettünk de a legnagyobb meglepetés számunkra az volt ,hogy több KUTYUS is teljesítette a távot !
Köszönjük a Szervezőknek, hogy részt vehettünk a szervezésben és külön köszönet az Észak-Mátra Mentő Egyesület tagjainak akik a szabadidejüket feláldozva 100 százalékos teljesítményt nyújtottak a rájuk bízott feladatok végrehajtásában!