2018. 05.19. én az Észak-Mátra Mentő Egyesület támogatta eszközeivel, járműveivel és személyi állományával a Bátonyterenyei Városi Sport Egyesület szervezésében zajló túrát.
Hajnali 6órától a szorospataki DÁTÉ panziónál gyülekeztek a túrázók, ahonnan elindultak,hogy a gyönyörű de ugyanakkor kihívásokkal teli távokat teljesítsék a 61/46/31/18 kilométeren.
Egyesületünk különböző feladatokat látott el a nap folyamán,mint például: Ellenőrző pont, Egészségügyi pont illetve Frissítő pontunkon megpihenhettek a fáradt túrázók,akiket zsíros illetve lekváros kenyérrel vízzel, szörppel kínáltunk és a legkisebbeket jutalom csokoládéval is. 


Egészségügyi pontunkon több esetben nyújtottunk segítséget a "feltörte a lábamat", "vízhólyagom lett", illetve kisebb "horzsolásos" esetekben.
Mindent összevetve jó hangulatban telt a nap és sok érdekes embert megismerhettünk de a legnagyobb meglepetés számunkra az volt ,hogy több KUTYUS is teljesítette a távot !
Köszönjük a Szervezőknek ,hogy részt vehettünk a szervezésben és külön köszönet az Észak-Mátra Mentő Egyesület tagjainak!