Sajnos igen eseménydús hét van egyesületünk mögött. A legváltozatosabb események során volt szükség a segítségünkre a szabadtéri tűztől elakadt mentőautó mentésén át a közúti balesetig. Rövid összefoglalónk a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról összeollózva alább olvasható.

"Elakadt egy betegszállító kocsi kedd reggel Bátonyterenyén, az Arany János úthoz körülbelül száz méternyire lévő földes úton. A járműben négy beteg és kétfős személyzet utazott. A városi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei az egyesület gépjárművével és kézi erővel kijuttatták a földes útszakaszról. Személyi sérülés nem történt."


"Száraz fű égett négy ponton, összesen körülbelül kétezer-háromszáz négyzetméteren szerda délután a 21-es főút mellett, Pásztó térségében. A pásztói hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzeket. "


"Csütörtök délelőtt nádas égett öt hektáron Kazár és Mátraszele között. Az esethez a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak. A tűzoltók a tüzet a nagy szél miatt nem tudták eloltani, ezért felügyelet mellett leégették a területet, utómunkálat keretében a még égő részeket kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt."


"Egy családi ház konyhája égett teljes terjedelmében csütörtök délután Mátramindszenten, a Rákóczi úton. A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, de a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet. A pétervásárai, a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az  Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eloltották a tüzet. Senki nem sérült meg, ám az épület lakhatatlanná vált, ezért egy ember átmenetileg rokonokhoz költözött."


 

 

"Összeütközött két személygépkocsi csütörtök este Bátonyterenyén, a 23-as út és az Ózdi út kereszteződésénél. Mindkét sofőr egyedül utazott, és az egységek kiérkezése előtt ki tudtak szállni a járművekből, sérülést nem szenvedtek. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a 23-as út teljes lezárása mellett áramtalanították a járműveket, ezalatt az Ózdi úton zavartalanul haladt a forgalom. Az egységek ezt követően a forgalom irányításával és a helyszín biztosításával segítették a rendőrség munkáját."

 

 

Forrás: Katasztrófavédelem