Sajnos eseménydús volt az első negyedév az egyesület számára. Az első három hónapban megközelítettük a múlt év összes vonulásának számát, ami azt jelenti, hogy több, mint 60 alkalommal vettek részt tagjaink valamilyen tűzeset vagy egyéb vészhelyzet elhárításában. Természetesen a rendezvényeket nem számoljuk ide, csak a riasztásokat. Az esetek túlnyomó többsége az egész országra jellemző, idén nagyon gyakori vegetációs tűz...

Egész pontosan nézve a számokat, ezidáig 65 alkalommal vonultunk különböző esetekhez. Ebből 50 alkalommal vegetációs tűz volt a riasztás oka. Kirívóan magas ez a szám, reméljük, hogy az év hátralévő részében jelentősen csökken az ilyen esetek előfordulása. A többi vonulásunk kéménytüzek, műszaki mentések, közúti balesetek okán történt. Az említett esetek alkalmával legtöbbször a bátonyterenyei hivatásos állomány munkáját segítettük, de dolgoztunk a pétervásárai, a salgótarjáni és a pásztói egységekkel is.

Az átlagostól jóval több vegetációs tűzeset egyébként is nagyon leterhelte tagjainkat, azonban ez sem gátolhatta meg őket abban, hogy ebben az eseménydús időszakban még tovább is képezzék magukat. Így a megnyert aggregátorok és szivattyúk üzemeltetéséhez szükséges tanfolyamot is elvégezték időközben "A KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése" keretein belül. Több, mint 1000 km-t tettünk meg az első negyedév során, hogy minél több helyen segíthessünk. Nem csak az egyesületünknek, hanem a hivatásos állományoknak is rengeteg dolguk akadt az elmúlt hónapokban. Köszönjük nekik, és a többi  önkéntes egyesületnek is, hogy helytálltak ebben az eseménydús időszakban és erejükön felül is megvédték, amit lehetett. Bízunk benne, hogy az év hátralévő része nyugodtabb lesz, ám ha szükség lesz ránk, mi ott leszünk, ahogyan eddig is!